Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Rör smör och socker poröt. Tillsätt äggen, ett i taget. Mal mandeln och rör i den. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Rör ned i äggsmeten växelvis med mjölken. Häll smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Fördela ananasen däri, skär den först gärna i mindre bitar först. Grädda i nedre delen av ugnen (200°) ca 20 min. Strö på kokos om kakan ska vara utan kräm. Låt kakan kallna.
Kräm: blanda smör, socker och äggulor i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Smaksätt med vanillinsocker. Låt svalna. Bred sedan krämen jämnt över kakan. Dekorera med kokos. Låt stelna innan kakan skärs i rutor.