Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
800 g Vitkål
2 st Lök, gul
400 g Nötfärs max 10%
3 dl Tomater passerade eller krossade
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 tsk Timjan
1/2 dl Persilja
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.
3. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.
4. Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.
5. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen till skålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.
6. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.