Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kokosbitar med björnbärssylt (20 st)

Kokosbitar med björnbärssylt (20 st)

Botten:
125 g osaltat smör
60 g socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt (el. vaniljsocker)
185 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
60 ml mjölk

Fyllning:
175 g björnbärssylt
250 g björnbär

Kokossmuldeg:
100 g osaltat smör
5 msk socker
2 ägg
225 g kokosflingor
60 g vetemjöl

Sätt ugnen på 175ºC. Börja med botten och rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och vaniljextraktet eller vaniljsockret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smörblandningen varvat med mjölk. Mjöla händerna och bred ut smeten jämt i en smord liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Bred ut sylten över smeten och strö över bären. Rör smör och socker till smuldegen tills det blir vitt och poröst. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Rör ner kokosflingorna tillsammans med en matsked siktat mjöl och tillsätt sedan resten av mjölet. Strö degen över björnbären. Grädda kakan i 30 minuter eller tills den blir gyllenbrun. Täck med folie och grädda i 5 minuter till. Låt den färdiggräddade kakan svalna i formen i 10 minuter innan den skärs i rektangulära bitar.

receptet är från Bills mat 18.8 2005



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N