Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marinerade "pären"


Ca 4 port

1/2 kg fast potatis(Bintje)
1-2 msk finhackad persilja
1 stor gul lök, som är finhackad
1/2 dl olivolja
2 tsk grovmalensvartpeppar
1 tsk torkad timjan
2-3 krossade vitlöksklyftor
2 1/2 tsk gourmesalt

Gör så här:
Skiva potatisen i tunna skivor.
Förkoka skivorna i ca 10 minuter. Häll av vattnet och häll försiktigt upp skivorna i en bunke. Blanda övriga ingredienser och häll över den skivade potatisen,blanda väl. Täck med lock eller plastfilm och låt stå i kylskåp i 12 timmar.
Flytta över den marinerade potatisen till en långpanna och gratinera i 200 grader i ca 25 minuter tills ytan blivit knaprig och fått fin färg. För ytterligare färg så sätt på grillen i ugn en stund för knaprigare yta.

Passar till alla former av stekt eller grillat kött och fisk tillsammans med grönsallad.



Tinaz
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N