Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling i sötsur sås (4 port)

Kyckling i sötsur sås (4 port)


400 g risnudlar
3 kycklingfiléer (350 g)
1 rödlök (ca 75 g)
1 msk ljus sesamolja eller rapsolja
2 dl vatten
1 tsk syltad, finhackad ingefära eller 1 krm färsk eller torkad
2 msk tomatpuré
1½ msk socker
1 msk soja
1 ½ msk äppelcidervinäger
1 liten burk ananasringar (à ca 227 g, inkl 1 dl spad)
2 tsk arrowrot eller maizena
100 g sockerärter
100 g färska böngroddar
salt
kajennpeppar

Skär kycklingen i 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och strimla rödlöken. Fräs detta ett par minuter på hög värme i olja. Vispa samman vatten, ingefära, tomatpuré, socker, soja, vinäger, 1 dl av ananasspadet och arrowrot/maizena. Slå blandningen över kycklingen under omrörning. Låt puttra under lock i knappt 10 minuter. Dela ananasringarna i bitar, strimla sockerärterna. Blanda ner sockerärter, ananas och böngroddar. Låt puttra i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och kajennpeppar. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet.

Receptet är från Buffé nr 4 1996



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N