|
Rimbo bullar | Recept | Bröd & Bakverk | Bullar & Muffins
Håller fullkomligt med dig Jen. Dom är jättegoda. Här kommer receptet så att du kan börja baka.
Rimbobullar Ugnstemperatur 250° , varmluft 200° 25 g jäst 2 dl kall mjölk 200 g rumstempererat margarin eller smör 1 msk socker ca 6 dl vetemjöl Fyllning 75 g margarin eller smör 1½ msk socker 1½ tsk vaniljsocker Pensling och garnering ägg ev. pärlsocker, finhackad eller flagad mandel Rör ut jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut den försiktigt till en stor fyrkant 40x40 cm. Skär den i fyrkanter 8x8 cm, och lägg en klick fyllning på mitten. Nyp ihop kanterna och lägg i pappersformar, med skarvarna uppåt. Låt bullarna jäsa ca 2 tim i rumstemperatur. Pensla med ägg, strö ev över pärlsocker och mandel. Grädda mitt i ugnen 5-10 min. Visa artikel |