Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Stekt And

1 stor Gräsand (1 kg.)
1 msk.
Citronpeppar
Salt
Mejram
1 msk. Margarin
3 dl. Buljong ( ev.Hönsbuljong)


Sås.
3 dl. Grädde
1 msk. Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Soja
3-4 msk. Portvin

Tag ur anden om den är färsk.
Gnid den in-och utvändigt med kryddorna.
Bind upp fåglen.
Bryn den väl runt om i en het stekgryta.
Späd med buljongen och låt grytan småputtra ca: 1 timme eller tills dess att anden känns mör. Använd provnål och känn i låret. (Andens köttigaste del)
Tillsätt grädde och vetemjöl utrört i lite kallt vatten.
Runda av såsen med salt, peppar, soja och portvin.
Serveras med kulpotatis, kokta grönsaker, ärter, brysselkål och rönnbärsgele´.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Stekt And | Recept | Kött | Vilt

Hej Björn!


Köper du en djupfryst and så är den redan urtagen, ev.finns det en del av inkråmet med, men då brukar det vara förpackat separat.


brittmarie

Visa artikel


Skall man inte ta ur fågeln om den inte är färsk?
/// Björn
Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N