Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ajvar

Ingredienser
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
5 röda paprikor
2 auberginer
3 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar

10 portioner

Ajvar är en traditionell jugoslavisk sås som med fördel serveras till grillrätter.Även bra som smaksättare i grytor, såser och röror Håller sig flera veckor i kylen


Sätt ugnen på grill. Finhacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk rapsolja tills allt är mjukt. Dela paprikorna i halvor, ta bort kärnorna. Dela auberginerna på längden. Grilla paprika och aubergine med skalsidan uppåt i ugnen tills skalet är bränt och bubbligt. Låt svalna något och lägg i plastpåse 10 minuter så släpper skalet lättare. Skala och mixa grönsakerna med lök. Smaksätt med resten av oljan, vinäger, salt och peppar.



brittmarie
 

 
 
 

  Ajvar | Recept | Övriga recept | Allt som inte passar i något annat forum

åh så bra :) det som jag letat efter :) tackar

stumpan





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N