Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Olika rabarbernarnelader

Jag har några recept dock utan fett.

Rabarbermarmelad

1,5 kg rabarber
2 apelsiner
8 dl socker
1 dl vatten
ca 3/4 tsk pektin
ca 3/4 tsk citronsyra

Skölj, skala, och skär rabarbern i småbitar.
Borsta apelsinen i varmt vatten och riv av det gula på skalen, pressa ur saften.
Blanda allt utom pektin och citronsyra i en gryta och koka marmeladen långsamt ca 15 min.
Blanda pektin och citronsyra med ett par tsk socker och rör ner, låt den koka några minuter till.
Häll upp på varma burkar.

Rabarber- och fikonmarmelad

1 kg rabarber
250 gr torkade fikon
50 gr sötmandel
1 citron
8 dl socker

Skölj fikonen och lägg dom i blöt några timmar.
Skölj och skär rabarbern i små bitar. Koka den långsamt mjuk i lite vatten, ca 1/2 dl. Lock på grytan.
Lägg mandeln en stund i kokande vatten. Skala den och hacka grovt.
Borsta citronen i varmt vatten. Torka. Riv av skalet.
Låt fikonen rinna av och skär dom i små bitar.
Lägg citronskal, fikon, mandel och socker i rabarbermoset. Koka långsamt utan lock tills marmeladen får lagom konsistens. Rör då och då.
Skumma väl. Ös upp på varma rena burkar och låt kallna innan de försluts.

Festlig Rabarbermarmelad

1 kg rabarber
12 dl socker
1 citron
3 msk syltad ingefära, eller 3 msk malen ingefära.

Skölj och skär rabarbern i små bitar.
Borsta citronen i varmt vatten. Dela den i fyra klyftor och skär i tunna skivor.
Hacka ingefäran fint.
Varva rabarbern, citron, socker och ingefära i en skål.
Låt stå över natten och safta sig.
Koka långsamt under lock tills rabarbern är mjuk. Den skall mosa sig. Ta v locket och koka långsamt ihop marmeladen i ca 45 min.
Ös upp på varma rena burkar. tillslut när marmeladen är kall.



 

 
 
 

  Olika rabarbernarnelader | Recept | Övriga recept | Marmelad, sylt, gele, sirap, syltat och inlagt

Är det inte riven morot man kan blanda med rabarber till marmelad?

Och sen smaksätta med lite muskot?



en fundering från solkatten på odla så jag lägger in de här så kanske vi kan testa

de låter gott iallafall :lol:

oldwolfie



lägger in gabbis marmelad här också

="gabbi"
="gabbi"
Hej!



Det här receptet är taget från Rosendahls trädgård:



seg och syrlig marmelad



1 kg rabarber

1,5 liter strösocker

1,5 dl vatten



Putsa, skala o skär rabarbern i mindre bitar.

Lägg alla ingredienser i en kastrull o koka på svag värme under lock i ca 20 minuter. Rör om då och då under tiden.

Ta av locket o koka ytterligare 20 minuter eller till marmeladkonsistens. (Du kan göra marmeladprov)

Häll upp i väl rengjorda heta burkar o förslut genast.







Jag skulle använda syltsocker; då blir det marmelad utan problem



Gabi


oldwolfie



toppen dom hamna r i min kokbok också

åhh nu längtar jag till att rabarberna e dags att skördas

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N