|
Dajm tårta | Recept | Bröd & Bakverk | Tårtor Dajm tårtaDajm tårta med nötbotten:150 g hasselnötter och mandlar 1 tsk bakpulver 2 ägg 2 dl socker 1,5 st dajm (av 56 g) 2 dl grädde Riv nötter och mandlar. Blanda i bakpulvret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop nötter och äggsmet. Smörj och bröa en form ordentligt, kakan fastnar! Grädda i 175 grader tills kakan är torr, c:a 20 min. Hacka dajmen och blanda med vispad grädde. Bred över den kalla nötkakan Visa artikel Fryst dajmtårta6 ägg , delade i gulor och vitor6 dl strösocker 2 hg sötmandel 8 dl vispgrädde 4 st dubbel-dajm Vispa äggvitorna med 2 dl socker till det går att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Hacka mandeln Vänd försiktigt ner mandeln och 2 dl sockret i marängsmeten Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut marängsmeten 1 1/2 - 2 cm tjockt Grädda marängen ca 60 minuter i 150° C (ställ sedan gärna ugnsluckan på glänt med värmen avslagen och låt botten stå kvar tills den kallnat ev. över natten) Tag ut marängen när den är genomgräddad och låt den kallna. Vispa äggulorna med det sista av sockret (2dl) tills det blir tjockt och pösigt Vispa all grädden Hacka dajmen Blanda hälften av grädden, äggulesmeten och dajmkrosset. Vänd ner resterande grädde. Lossa den kalla marängbotten från papperet. Lägg på dajmgrädden och sätt i frysen. Sikta gärna över kakao vid serveringen Vill man inte ha en så stor tårta går det bra att halvera receptet. Men det är bra att ha en bit kvar i frysen till ett senare tillfälle. Det är ju inte ovanligt med gäster när kakburkarna är tomma. Visa artikel
enkelt och otroligt uppskattat:
2 köpta marängbottnar vaniljvisp dajm vispa vaniljvisp , blanda i hackad dajm . ta fram en rund form med lösa kanter och lägg i första botten sen hälften av röran sen åter en botten och sen resten av röran. låt stelna i frysen . Visa artikel
Här kommer ett recept, vet inte om det är det du söker.
Botten: 4hg sötmandel mald 4 dl socker 8 äggvitor, vispas hårt Häll i långpannan och grädda i 180 grader i 20-25 minuter Glass: 6 äggulor 3/4 dl socker vispa poröst 4,5 dl grädde, vispas 5 st dajm, hackas Blanda ihop allt, bred över botten. Ställ i frysen minst fem timmar. Sätt sedan in den i kylskåpet i 1½-2 timmar innan den ska serveras. Mumsig är den i alla fall och mycket blir det! // Norpan Visa artikel DajmtårtaHar sett att det finns ett recept på dajmglass. Men det är inte det jag söker. Jag letar efter ett recept på dajmtårta med någon form av botten och inte enbart dajmglassVisa artikel |