Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Monte Cristo-sandwich

MONTE CRISTO-SANDWICH

En varm sandwich är alltid en populär rätt att servera framåt kvällskvisten. Är du dessutom ägare till en smörgåsgrill, en s k toaster, går den här rätten extra lätt att laga till. Det går också bra att steka eller grilla smörgåsarna i ugnen.

4 port

12 skivor sandwichbröd
smör eller margarin
tunna skivor kokt eller stekt skinka
tunna skivor stekt kalkon eller kalkonrulle
mild ost i tunna skivor
2 ägg
3 msk mjölk
salt, peppar
körsbärstomater eller tomatskivor
ev vinbärsgelé

Använd 3 skivor bröd till varje sandwich. Bred 4 brödskivor med matfett och lägg på skivor av skinka eller kalkon.

Bred 4 brödskivor med matfett på bägge sidor och lägg dem ovanpå varandra med skinka eller kalkon emellan. Täck med osten.

Bred ytterligare 4 skivor och lägg dem på osten. Pressa ihop brödskivorna 3 och 3. Fäst ihop dem med tandpetare. Skär varje sandwich på diagonalen.

Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Doppa sandwicharna i äggsmeten. Stek eller grilla dem tills de fått fin färg och är spröda. Ta bort tandpetarna och garnera med tomater. Servera ev vinbärsgelé till.

Bella



baribel
 

 
 
 

  Monte Cristo-sandwich | Recept | Smörgåsar | Varma

Jättegod Sandwich

Ta två vita toastbröd, och bre på smör.

Bre på majonäs och hacka lite lök och strö på.

Lägg på påläggskalkon (skinka funkar oxå bra).

Ta massa ost om du tycker om det (men ost är ett måste).



lägg ihop mackorna så att det bildar en dubbelmacka.

lägg lite smör i en stekpanna och ha på rätt hög värme,

läg ner dubbelmackan i stekpannan och stek på båda sidorna tills

mackan fått en gyllenbrun färg. Tryck med stekspaden medan du steker.





NJUUUUUUUUUUUUT






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N