|
Snabbpalt | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Mjölrätter SnabbpaltNaturligtvis så skall palten kokas först annars så blir det nog inte så rolig palt![]() MVH Tina Visa artikel Re: Snabbpalt4-5 personer2 tekoppar Havregryn (2 tekoppar = 2 dl) 2 tekoppar vatten Havregrynet och vattnet skall stå och svälla i 20min. 1 ägg 1/2 msk salt 3 dl korn mjöl 3 1/2- 5 dl vetemjöl Fläsk i tärningar Där efter så blanda i ägget salt och mjölet till lagom konsistens. Mjöla händerna och ta en lagom degklump så att det går att forma till en boll, fyll den bollen med fläsket. Kokas i lättsaltat vatten ca 45 min Det går att steka fläsket bredvid och göra flatpalt oxå... jag brukar göra dubbelsats, palten går att frysa ner när det kokats och stekas upp och det är lika gott kan jag lova. men akta er för paltkoman.. Serveras med lingonsylt och smör. //Tinaz[/quote] Visa artikel |