Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kassler Provencale

KASSLER PROVENÇALE

Servera gratinerad kassler med en ljuvlig doft och smak av vitlök. Rätten är enkel att tillaga även till många gäster och den gör alltid succé.

4 portioner

500 – 600 g benfri kassler
3 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
2 – 3 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ - 1 krm svartpeppar
2 dl riven ost

Garnering:
persilja

Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem i en eller två rader i mitten av en ugnssäker form. Vispa grädden lätt och blanda ned persilja, vitlök, salt och peppar. Klicka grädden över kasslern i formen och strö över den rivna osten.

Gratinera i mitten av ugnen i 175 – 200° ca 30 minuter. Strö över litet hackad persilja och servera kasslern till ris, pasta eller kokt potatis, blandad sallad och vitt bröd.

Ska du laga till många går det fint att göra rätten i långpanna.

Bella



baribel
 

 
 
 

  Kassler Provencale | Recept | Kött | Fläsk

Hej Gunnar!



Den här sajten funkar ju som en stor kokbok, så om du skickar t ex ett tårtrecept till kategorin "Tårtor" kommer alla som är intresserade av tårtor att gå dit och titta, särskilt dem som prenumererar på ämnet i fråga. Enkelt och lätt - har du varit och tittat i alla kategorier? Här finns hur mycket gott som helst, och bra tips på nästan vad det än vara månde! Very Happy



Bella

baribel



Hejsan Bella,

Tack för snabbt svar. Jag ringde just till min charketuri butik och frågade om dom hade smoke cured loin of pork. Dom sade att dom kunde beställa hem det om jag ville, så det var bra att veta. Igen tack för hjälpen. Skulle vilja skicka dej ett recept, men vet inte hur man bifogar ett dokument med det här.

Min epost adress är: gunnar@gube.co.uk

Gunnar[/url]




Hej!



I lexikonet står det "smoke-cured loin of pork". Jag har skickat det här receptet till amerikaner och de har lyckats hitta kassler där under det namnet. Du kan ju beskriva det och att det är ombundet med nät och så, kan ätas kall och varm.



Lycka till! Receptet är enormt gott och lättlagat.



Bella

Very Happy

baribel



Kassler

Hejsan,

Receptet verkar jätte gott, men vad heter Kassler på Engelska. Jag bor i London, men kan inte hitta det i mitt leexicon.

Gunnar






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N