|
mandelmassa | Recept | Bröd & Bakverk | Tillbehör Hemgjord mandelmassaHemgjord Mandelmassa0,5 dl vetemjöl 1 dl grädde 200 g sötmandel ca 1,5 dl florsocker (från 1 till 2 dl beroende på smak) Blanda mjöl och grädde i en gryta och koka upp under omrörning tills mjölblandningen blivit "degig". Låt degen svalna. Skålla och riv mandeln, blanda med florsockret. Obs! Låt mandeln torka något efter skållningen innan den rivs. Blanda mjöl/grädde-degen med mandel/florsocker. Klart! Visa artikel tack så mycket för receptetjätte snällt tack så mycket...ha en fin dag på alla hjärtans dag.blondieVisa artikel MandelmassaHej, detta receptet hittade jag ute på nätet![]() Mandelmassa 1 ½ dl vatten 50 g smör 1 ½ dl vetemjöl 300 g sötmandel 2 – 5 bittermandlar 1 liter pudersocker Koka upp vattnet och smöret. Vispa ner mjölet. Koka tills massan släpper kastrullen kanter. Låt massan svalna. Skålla och skala mandeln. Att skålla mandel innebär att man kokar den några minuter tills det bruna skalet släpper. Sen går det lätt att skala mandeln. Mal mandeln i en mandelkvarn, gärna två gånger så det blir riktigt fint malen. Sikta i pudersockret. Rör ner mandel- och sockerblandningen i den kokta mjölmassan. Arbeta ihop till en slät massa. Receptet är från http://www.skansen.se Visa artikel |