Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

kringlor

Hej
finns de ngn som har ett bra recept på kringlor :wink:



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  kringlor | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor

Södertäljekringlor

Bakinstruktioner!
/// Annette Hilding
Visa artikel


Södertäljekringlor

Tack!
/// Annette Hilding
Visa artikel


:P tack för receptet . jag skulle baka kringlor till min sons klass så dom funkar nog får jag hoppas.


Visa artikel


Kringelrecept

Hej Annbjörg!

Jag har hittat ett recept på Södertäljekringlor, hoppas att det kan vara något, annars får du väl skriva igen, jag har fler på lager. Jag vet inte om det är salta eller vanliga kringlor du vill ha. Här kommer receptet, hälsar Matmamman från Södertälje.



Södertäljekringlor 50 stycken

85 gram smör

2 1/2 dl vispgrädde

50 gram jäst

1 1/2 dl strösocker, cirka 130 gram

1 tsk nystötta kardemummakärnor

2 lätt uppvispade ägg

11 dl vetemjöl, 660 gram

mjöl till utbakning

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden och ljumma blandningen till 37 grader. Finfördela jästen i hushållsmaskin eller degbunke. Häll degspadet över. Kör eller rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, kardemumma, ägg och vetemjöl. Kör ihop degen cirka 10 minuter i matberedare eller knåda den mjuk och smidig. Låt degen jäsa övertäckt 40 minuter. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den ytterligare. Dela degen i 50 bitar som väger cirka 23 gram styck. Rulla ut dem till cirka 30 cm långa längder som smalnar av betydligt mot ändarna. Forma dem till kringlor. Sätt ugnen på 250 grader. Låt kringlorna jäsa övertäckta, på smorda plåtar eller bakplåtspapper, cirka 40 minuter. Grädda kringlorna i mitten av ugnen cirka 8 minuter, tills de fått lite färg. Sänk ugnsvärmen till 100 grader när alla är gräddade. Låt dem eftertorka ett par timmar, med ugnsluckan lite på glänt.

Tips!

De klassiska Södertäljekringlorna, som förr såldes på marknaderna, brukade doppas i sjudande vatten innan de gräddades för att hålla längre och bättre tåla transporten.


Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N