Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ekstrands kanelbullar (50 st)

Ekstrands kanelbullar (50 st)



5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
200 g socker (2 1/4 dl)
200 g mjukt smör
2 tsk salt
2 1/2 tsk kardemumma
1,1 kg vetemjöl (ca 18 dl)

Fyllning:
ca 100 g mjukt smör
2 tsk kanel
1 dl socker
ägg till pensling
pärlsocker

Vaniljkräm:
2 1/2 dl mjölk
1/4 vaniljstång
2 msk maizena
1/2 msk vetemjöl
3 äggulor
4 msk socker
15 g smör

Börja med vaniljkrämen. Koka upp mjölken i en rostfri kastrull tillsammans med de urskrapade fröna och skalet av vaniljstången. Ställ åt sidan. Blanda maizena med vetemjöl och tillsätt äggulorna och sockret. Vispa samman. Vispa ner lite av den varma vaniljmjölken i äggblandningen. Vispa sedan ner äggblandningen i mjölken. Sätt kastrullen på svag värme och koka upp under vispning. Var försiktig så att det inte skär sig. Tillsätt smöret när krämen har tjocknat. Låt krämen kallna i vattenbad. Rör om då och då. Blanda alla ingredienserna till vetedegen i en köksmaskin. Jästen behöver inte smulas ner först. Kör maskinen i ca 15 min tills degen är smidig. Täck över med bakduk och låt degen jäsa ca 30 min. Arbeta samman degen igen och lägg ut den på bakbordet. Dela den i två delar. Kavla varje del på lätt mjölat bokbord till en rektangulär platta. Bred ut smör på plattan och strö över kanel och socker. Rulla samman till en längd och skär den i jämnstora bitar. Lägg bitarna i pappersformar med den skurna sidan uppåt. Låt jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek. Värm ugnen till 225°. Spritsa en klick vaniljkräm i mitten på varje bulle. Se till så att vaniljkrämen kommer ner i bullen ordentligt. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min.

Det speciella med de här kanelbullarna är att de är fyllda med vaniljkräm.

Rceptet är från svenska dagbladet.



 

 
 
 

  Ekstrands kanelbullar (50 st) | Recept | Bröd & Bakverk | Bullar & Muffins

Kanelbullar med vaniljkräm

Grymt gott Very Happy





Webmaster Jim Admin





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N