|
kolakaka efterlyses | Recept | Bröd & Bakverk | Mjuka kakor choklkadpaj eller kolapajSökte lite på nätet och hittade detta på bröllops torget, skrivet av: Arwen75""choklkadpaj eller kolapaj....som är som en dröm (lite mäktig, men ack så god) Älskar själv choklad och detta är helt klart en återkommande favorit... Kondenserad mjölk finns att köpa i vanliga (välsorterade) mataffären bland bakprylarna. Botten 60 g smör ½ tsk kakao 1 msk farinsocker 4 dl smulade kakor, tex choklate chip cookies Kolalager 4 dl söt kondenserad mjölk 75 g smör ½ dl strösocker Chokladlager 200 g hackad mörk choklad ej block 1½ dl vispgrädde 1 msk strösocker 40 g smör Dekoration 8 chokladpraliner 1½ dl viskgrädde Gör så här: Till pajbotten: Smält smör med kakao och farinsocker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt smulade kakor och bland väl. Fördela blandningen i en pajform (diameter ca 20 cm), på bottnen och sidorna. Pressa ut blandningen väl med handflatan. Låt pajbottnen svalna i kylskåp. Till kolalagret: Blanda söt kondenserad mjölk, smör och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme tills allt smält. Låt koka upp och koka under ständig omrörning ca 6 min tills blandningen tjocknat. Låt blandningen svalna lite och häll den sedan i pajformen. Låt formen stå i kylskåp 1 tim tills kolalagret stelnat. Till chokladlagret: Blanda hackad mörk choklad, vispgrädde, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Värm på mycket svag värme ca 4 min eller tills allt smält samman till en jämn smet. Låt blandningen svalna och häll den sedan över kolalagret i pajformen. Låt stelna i kylskåp ca 1 tim. Till dekorationen: Vispa vispgrädde och häll ner den i en spritspåse med stjärnformad tyll. Spritsa gräddrosetter ovanpå pajens chokladlager och dekorera med chokladpraliner."" Visa artikel |