|
Recept på fluffiga havrebollar? | Recept | Godis | Godis recept
Jag använder mig av bara kokos i smeten, tycker blir godare då. Men man kan göra de på bara havregryn eller en blandning av kokos och havregryn. Pröva dig fram till vad du tycker blir godast.
Visa artikel ="brittmarie" ska det vara kokos i själva smeten också? Visa artikel
Vispar man smeten eller kör den i matberedare så blir den fluffigare.
Får inte tag på receptet just nu som min förra arbetskamrat brukade använda sig av. Kommer iallafall ihåg att hon sa att hon använde sig av o'boy och att hon vispade ganska länge. Blev smeten för lös fick den stelna ett tag i kylskåpet innan den rullades. Själv använder jag mig av bara kokos, tycker det blir godare och inte lika kompakt. Sökte runt lite på nätet och hittade ett recept som kanske fungerar. Har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Men det påminner iallafall om de som min arbetskamrat gjorde. Det verkar vara en väldigt stor sats, men man kan ju halvera eller tredjedela receptet när man provar. Havrebollar – ljusa 14 dl Havregryn 300 gr Margarin 3 dl socker 1 dl vaniljsocker 1 dl cocos 1½ dl O´boy 2 dl mjölk Blandas med elvisp i ca 3 – 5 minuter, formas till bollar som rullas i cocos. Visa artikel
jag brukar röra ihop
smör kakao havregryn socker o sen rulla ihop dom så kan man ju rulla dom i cocos om man vill inte smakar dom riktigt som dom man köper dom jag gör smakar bättre du kan inte få några proprtioner för jag bladnar efter tycke o smak o ser på smeten om de blir bra o sen smakar jag av smeten ordentligt o bestämmer vad som eventuellt behös mer av lycka till såna havrebollar gjorde jag då jag va liten o sålde i skolan kan lova de va rykande åtgång o jag blev rik o mamma fattig Visa artikel |