Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Hacka vitlök och chilipeppar. Skiva lök, purjolök och paprika. Skölj och bryt blomkål och broccoli i små buketter. Fräs vitlöken, lök och chilifruk i olja en stund. (Tills ångan sticker i halsen) Lägg sedan i kycklingen och fräs ytterligare en stund tills kycklingen är genomstekt. Lägg alla grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker. Låt alltsammans hettas upp. Lägg till sist i cashew-nötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med jasminris.
Thaikyckling med cashewnötter (6 port) | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling
Enligt det recept jag fick av en vän ska det vara så mycket oystersås, har dock inte hunnit testa att laga detsjälv än utan tyckte det var gott när hon bjöd på det och ville därför ha receptet....