|
|
Het fläskfilé
800 g fläskfile, i 3 cm tjocka bitar
matfett till stekning
salt och peppar
Sås
2 1/2 dl matlagn. grädde
2 dl vatten
1 tärning hönsbuljong, smulad
1/2 dl chilisås
1 msk sweet chilisås
rivet skal av en citron
1 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk hackad röd chilipeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk soja
150 g små lökar
2 msk vatten
1 1/2 msk vetemjöl
1. Koka upp grädde,vatten,buljong,chilisås,citron,ingefära,vitlök,soja i en traktörpanna.
2. Bryn och krydda fläskfilén.
3. Flytta över bitarna till såsen.
4. Lägg i lökarna.
5. Koka under lock ca 20 minuter.
6. Blanda vatten och mjöl.
7. Red av såsen.
8. Koka ett par minuter.
9. Strö över strimlad chilipeppar och strimlat citronskal.
10. Servera med ris.
4 portioner
|
|