Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Het fläskfilé

800 g fläskfile, i 3 cm tjocka bitar
matfett till stekning
salt och peppar

Sås

2 1/2 dl matlagn. grädde
2 dl vatten
1 tärning hönsbuljong, smulad
1/2 dl chilisås
1 msk sweet chilisås
rivet skal av en citron
1 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk hackad röd chilipeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk soja
150 g små lökar
2 msk vatten
1 1/2 msk vetemjöl









1. Koka upp grädde,vatten,buljong,chilisås,citron,ingefära,vitlök,soja i en traktörpanna.
2. Bryn och krydda fläskfilén.
3. Flytta över bitarna till såsen.
4. Lägg i lökarna.
5. Koka under lock ca 20 minuter.
6. Blanda vatten och mjöl.
7. Red av såsen.
8. Koka ett par minuter.
9. Strö över strimlad chilipeppar och strimlat citronskal.
10. Servera med ris.








4 portioner



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N