|
Hur lagar man ugnspankaka/ugnsbakad pankaka?? | Recept | Övrigt | Efterlysningar
Hej såg att du var intresserad av ugnspannkaka. Jag är själv inte särskilt förtjust i sådan som man äter med sylt, föredrar tunna pannkakor, men jag har ett grymt recept på hur man kan göra den lite roligare och matigare.
500 g nötfärs
1/2 msk margarin
1 hackad gul lök
1 burk konserverade champinjoner
1 burk krossade tomater
2 msk ketchup
salt
peppar
Pannkaksbotten
3 ägg
4dl vetemjöl
8 dl mellanmjölk
1 tsk salt
1 tsk maragrin
1-2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader.
Vispa ihop pannkaksingredienserna.
Smörj en långpanna, häll i smeten och sätt i ugnen ca 20-25 min.
Gör köttfärssåsen under tiden.
Bryn löken och lägg i köttfärsen. Stek till det fått fin färg, lägg i champinjonerna och resten av ingredienserna. Koka ihop såsen.
Ta ut pannkakan. Höj värmen till 250 grader.
Sprid ut färssåsen på pannkakan. Strö över ost och ev skiva tomater över. Gratinera 5 min. Servera med t.ex. pizzasallad eller rårivna morötter.
Smaklig måltid
Så här lagar jag ugnspannkaka:Sätt först ugnen på 225 grader. Blanda 4 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, ev lite socker i en hög skål. Tillsätt 8 dl mjölk, lite i sänder och vispa till en jämn smet. Vispa i 4 ägg, ett i sänder. Smörj en långpanna väl med fett. Häll i smeten och grädda tills pannkakan fått gulbrun färg. (Om du vill ha fläsk i pannkakan, kan du börja med att skära fläsk i små tärningar, bryna dem lätt i en stekpanna och hälla över dem i långpannan innan du häller på smeten). Servera gärna med lingonsylt. Hälsningar Oboyanita
ugnspannkaka
Ugnspannkaka
8 port. (en ugnsplåt!)
Det här behöver du:
5dl vetemjöl
1 tsk salt
12 dl mjölk
6 ägg
Blanda samman alla ingredienserna och smöra en ugnsplåt. Häll smeten i
plåten och grädda i mitten av ugnen på 225° i ca
20-25 minuter. Pannkakan ska ha "stannat" och fått fin gyllenbrun färg. Servera
med färska bär eller sylt.
du kan ju ta i flera ägg o mindre mjöl o exprimentera lite för olik a konsistens
osså kan du ju blanda i fläsk eller bacon om du vill
smaksens
|
|