Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kreolskans söndagsgryta

Kreolskans söndagsgryta
Till 6 pers:
900 g fläskfilé
3 stora eller 6 små korvar, typ cabanossy
1 burk syltlök
2 burkar urkärnade svarta oliver (227g)
2 röda paprikor i strilmor
1 dl hackad ättiksgurka
4-5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Så här gör man:
1 Putsa köttet, skär i skivor, som bultas lätt med handen
2 Skär korven och bryn den, lägg över i gryta
3 Bryn köttet i korvfettet, lägg över i grytan, krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet.
4 Tillsätt syltlöken, oliverna som kluvits på mitten, den hackade gurkan och den strimlade paprikan. Slå på grädden och låt koka ca 10 min. Smaka av med spad från syltlöken. Jag brukar dessutom ha i en stark finhackad pepperoni.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N