Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 cm tjock lakritsstång (är stången tunn ta en större bit)
½ dl vatten
2 ägg
2 msk socker
½ msk maizena
3 dl vispgrädde
riven lakritsstång
Smält lakritsstången i vattnet över svag värme.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Rör ner den smälta lakrisen och maizenan.
Koka upp under omrörning.
Tag kastrullen av värmen och låt smeten svalna under omrörning.
Vispa grädden och rör försiktigt ner den i den kalla smeten.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem.
Häll moussen i portionsskålar och låt stelna i kylskåp.
Servera med lite vispad grädde eller vaniljglass och riv över litet lakrits.