Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lakritsmousse 4port

2 cm tjock lakritsstång (är stången tunn ta en större bit)
½ dl vatten
2 ägg
2 msk socker
½ msk maizena
3 dl vispgrädde
riven lakritsstång

Smält lakritsstången i vattnet över svag värme.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Rör ner den smälta lakrisen och maizenan.
Koka upp under omrörning.
Tag kastrullen av värmen och låt smeten svalna under omrörning.
Vispa grädden och rör försiktigt ner den i den kalla smeten.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem.
Häll moussen i portionsskålar och låt stelna i kylskåp.

Servera med lite vispad grädde eller vaniljglass och riv över litet lakrits.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N