Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Stekt And

1 stor Gräsand (1 kg.)
1 msk.
Citronpeppar
Salt
Mejram
1 msk. Margarin
3 dl. Buljong ( ev.Hönsbuljong)


Sås.
3 dl. Grädde
1 msk. Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Soja
3-4 msk. Portvin

Tag ur anden om den är färsk.
Gnid den in-och utvändigt med kryddorna.
Bind upp fåglen.
Bryn den väl runt om i en het stekgryta.
Späd med buljongen och låt grytan småputtra ca: 1 timme eller tills dess att anden känns mör. Använd provnål och känn i låret. (Andens köttigaste del)
Tillsätt grädde och vetemjöl utrört i lite kallt vatten.
Runda av såsen med salt, peppar, soja och portvin.
Serveras med kulpotatis, kokta grönsaker, ärter, brysselkål och rönnbärsgele´.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N