Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 slanggurkor (ca 600 g)
Smör
4 dl vatten
4 dl tjock grädde
2 oxbuljongtärningar
1 knippe dill
salt peppar citronsaft
räkor
Skala gurkorna med potatisskalare men lämna kvar lite skal för färgens skull.
Skär dem på längden och skrapa ur kärnorna.
Skär gurkorna i centimeterbreda bitar och lägg ner dem i en gryta med lite smör.
Fräs gurkbitarna under omröring 10–15 min utan att de bryns.
Häll i vatten, grädde, dillskälkar och tillsätt buljongtärningarna.
Låt koka 20 min; tag upp dillen och kasta den.
Lägg gurkbitarna i en mixer el dyl tillsammans med lite av kokvätskan. Kör maskinen tills gurkbitarna är fullständigt puréade och häll sedan tillbaka alltihop i grytan. (Eller använd mixerstav direkt i grytan.)
Tillsätt finskuren dill och smaka av med salt, nymald vitpeppar och citronsaft.
Serveras med en generös hög av skalade räkor på tallriken.