Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gurksoppa

Gurksoppa

2 slanggurkor (ca 600 g)
Smör
4 dl vatten
4 dl tjock grädde
2 oxbuljongtärningar
1 knippe dill
salt peppar citronsaft
räkor

Skala gurkorna med potatisskalare men lämna kvar lite skal för färgens skull.
Skär dem på längden och skrapa ur kärnorna.
Skär gurkorna i centimeterbreda bitar och lägg ner dem i en gryta med lite smör.
Fräs gurkbitarna under omröring 10–15 min utan att de bryns.
Häll i vatten, grädde, dillskälkar och tillsätt buljongtärningarna.
Låt koka 20 min; tag upp dillen och kasta den.
Lägg gurkbitarna i en mixer el dyl tillsammans med lite av kokvätskan. Kör maskinen tills gurkbitarna är fullständigt puréade och häll sedan tillbaka alltihop i grytan. (Eller använd mixerstav direkt i grytan.)
Tillsätt finskuren dill och smaka av med salt, nymald vitpeppar och citronsaft.
Serveras med en generös hög av skalade räkor på tallriken.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N