Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gluewien

Nästa vecka bär det av till Sälen och då ska dessa recept avnjutas som jag fick för några år sedan på Odla nu av Anni och Alexandra. Ni ska ha ett jättetack




Det finns ju hur många olika varianter som helst på Gluewein, men här kommer två helt olika recept på samma dryck.

2 flaskor rödvin
250 g socker
6 kryddnejlikor
rasp av en ½ citron

Lägg allt i en kastrull och låt det koka upp. Serveras med en apelsinskiva.

Svenskt recept:

3 dl vatten
2 dl socker
saft av 1 citron
2 kryddnejlikor
1 bit hel kanel
1 flaska rödvin


Blanda allt utom vinet och låt det koka 30 minuter. Blanda i vinet och koka upp igen.

Kanske kan dessa inspirera till en egen komposition.

Ha en riktigt skön semester!

Anni











Glühwein

Nein, nein, nein ......

Här får ni det ultimata receptet på ett riktigt tyskt Glühwein:
1 liter rödvin
ca 120 g socker
2-3 nejlikor
2 kanelstänger
saften av 1/2 apelsin
saften av 1/2 citron

Blanda samtliga ingredienser och låt sjuda men inte koka!!! Ta kastrullen av spisen och låt dra 5 minuter. sila bort kryddorna och servera. Prost!
Tips: Använd vitt vin eller druvjuice istället för rödvin. Om du använder druvjuice måste du minsa sockermängden till hälften.
av



Eva St
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N