Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Turbosnabb Filmjölkslimpa

Ugnstemp; 200 c

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön (skalade)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
I dl hasselnötter (hackade)
1 dl fikon (torkade)
1 dl russin

Sätt på ugnen.
Blanda filmjölk o sirap i en bunke.
Skär bort kvistarna från fikonen, hacka dessa+
hasselnötterna grovt och blanda med dem torra
ingredienserna och filmjölken/sirapen
tills det blir en tjock smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret
sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet och strö över
lite grovt rågmjöl.
Grädda brödet i ugnen i ca 45min
TIPS!
Skär brödet i skivor och lägg in i frysen..
Går utmärkt att rosta :wink:



linkan85
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N