Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Glutenfria tekakor, korvbröd eller pizzabottnar

Degen kan även användas till korvbröd och som pizzabotten.

Ingredienser:
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
50 g jäst
½ dl matolja
3 msk socker
½ tsk salt
ca 10 dl glutenfri mix.

Gör såhär:
1.Mät upp fiberhusken i en skål. Värm mjölken fingervarm och häll den över husken. Rör om och låt sen blandningen stå och svälla i tio min.

2.Smula ner jästen i mjölkblandningen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt matolja, socker och salt.

3.Blanda ner mjölet och arbeta degen kraftigt, gärna i en matberedare ellr med en elvisp med degkrokar. Degen ska vara blank och slät, men ganska lös.


4.Stjälp upp blandningen på mjölat bakbord. Forma degen till en längd som delas i i små bitar. Forma dessa till släta bullar och tryck ut dem till platta kakor.

5.Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och ställ dem att jäsa i ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader Celsius.

6.Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö på sesam eller vallmofrö efter smak.

7.Grädda kakorna i ca sju minuter.

Lycka till! Smile



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N