Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grahamsrutor

50 g jäst
5 dl ljummen lättmjölk
400 g kokt pressad potatis
1/2 msk salt
1 msk socker
1 msk olja
5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
ägg
solrosfrön

Gör så här:
* Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i ljummen mjölk. Tillsätt potatis, salt, socker, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i 40 minuter

* Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Lägg degen på en bakpapparsklädd långpanna. Kavla eller tryck ut degen. skåra degen med mjölad kniv i lagom stora rutor

* Pensla med ägg och strö på solrosfrön. Låt degen jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 - 25 minuter.



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N