Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ost- och Skinkpaj

Ost- och Skinkpaj 6 port.


Ingredienser:

Deg:
5 dl vetemjöl
125 g margarin
½ burk kesella
Fyllning:
150 g ost
150 g rökt skinka eller kassler
purjolök, fint skuren
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
½ burk kesella
½ tsk salt
1 krm paprikapulver


Gör så här:

1. Hacka samman mjöl och margarin, tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila kallt.

2. Sätt ugnen på 225°.

3. Kavla ut degen så att den täcker långpannans botten. Förgrädda i ca 10 minuter.

4. Riv osten grovt, finstrimla skinkan, skölj och skär purjolöken fint.

5. Vispa samman mjölk, ägg, kesella och kryddor.

6. Fördela ost, skinka och purjon på pajdegsbottnen. Häll äggstanningen över, grädda i 20-30 minuter tills pajen är gyllenbrun och äggstanningen stelnat.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N