Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Arroz Caldo con Pollo

Arroz Caldo con Pollo 4-6 port.


Ingredienser:

3 msk majsolja
2 msk vitlök, finhackad
5 msk ingefära, färskt strimlad
1 stor gul lök, hackad
4 dl okokt jasminris
2-2½ l vatten
1 kg kycklingkött, strimlat
1½ tsk fisksås
Garnering:
2 msk majsolja
2 msk vitlök, finhackad
2-3 msk gräslök el. vårlök, hackad
¼ tsk svartpeppar, grovmalen
½ citron, skivad


Gör så här:

1. Hetta upp majsoljan i en rymlig gryta och fräs vitlök, ingefära och lök tills ingefäran är gyllenbrun och löken mjuk.

2. Lägg i riset och låt det fräsa med i ca 5 minuter, rör då och då. Slå på vatten och koka upp.

3. Lägg ner kycklingbitarna och låt småkoka i ca 30 minuter eller tills riset är klart.

4. Gör i ordning garneringen: hetta upp oljan och fräs vitlöken gyllenbrun. Sätt den åt sidan.

5. När ris och kycklingen är färdigkokt, tillsätt fisksås och låt småkoka i ett par minuter till.

6. Servera soppan i sopptallrikar. Garnera med vitlök, gräslök, svartpeppar och en citronskiva.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N