Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mockapaj

Mockapaj


Ingredienser:

Botten:
3 dl vetemjöl
150 g margarin el. smör
½ dl kallt vatten
Fyllning:
3 äggulor
1 dl socker
50 g blockchoklad
2 msk pulverkaffe
2 msk rom el. punsch
2 dl vispgrädde
3 äggvitor
Garnering:
Ca 3 msk hyvlad vit blockchoklad
20 g valnötter


Gör så här:

1. Blanda mjöl och matfett i en bunke. Hacka samman det i matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Ta upp och linda in den i plastfolie. Låt den vila kallt, helst i kylskåp, i minst 1 timme.

2. Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock. Klä botten och kanterna på en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Vik en aluminiumfolieremsa över kanten. Låt formen stå svalt i ca 10 minuter.

3. Grädda botten i 200° i ca 20 minuter. Ta bort folieremsan efter 10 minuter. Låt pajskalet svalna.

4. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen. Smält blockchokladen i en skål tillsammans med pulverkaffe och rom över vattenbad eller i mikro. Blanda ner detta i äggsmeten.

5. Vispa grädden tjock och rör ner den.

6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner det. Häll krämen i det kalla pajskalet.

7. Garnera med vit blockchoklad och valnötter.

8. Servera väl kyld.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N