Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Birgittas Goda Tårta

Birgittas Goda Tårta ca 15 bitar


Ingredienser:

Bottnar:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl rice krispies
Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
100 g smör
rivet skal av ½ apelsin
Garnering:
4 dl vispgrädde
25-50 g blockchoklad


Gör så här:

1. Vispa äggvitor och socker till en tjocksmet. Vänd ner rispuffarna.

2. Bred ut smeten i en smord långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen i 125º i ca 1 timme.

4. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ca 15 minuter i ugnen. Stjälp upp den på ett galler och ta bort pappret medan kakan är varm.

5. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt mjöl och grädde. Sjud krämen under omrörning tills den börjar bli tjock. Ta av kastrullen och klicka i smöret under omrörning. Smaksätt krämen med apelsinskalet. Låt kallna.

6. Dela den stora botten i 2 delar. Bred krämen på den ena och lägg den andra över. Vispa grädden tjock. Bred den över tårtan.

7. Smält chokladen i vattenbad eller på full effekt i ½-1 minut i mikron. Låt den svalna. Ringla den dekorativt över grädden.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N