Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Coeur De Filet Provencale

Coeur De Filet Provencale 6 port.


Ingredienser:

1½ kg oxfilé
2 tsk salt
1 nypa svartpeppar, efter smak
50 g smör
1 nypa färsk persilja
Potatis:
2 kg potatis, tunna skivor
1½ tsk salt
50 g smör
Vitlökssmör:
100 g smör
5 vitlöksklyftor, pressade
½ dl persilja, finhackad


Gör så här:

1. Skölj och torka av potatisskivorna på en handduk. Smörj ett stort ugnsfat med hälften av smöret. Bred ut potatisen och salta. Stek potatisen i mitten av ugnen i 225° i 40 minuter. Täck den med folie under de första 15 minuterna. Klicka sedan ut resten av smöret och stek färdigt utan folie.

2. Bryn under tiden köttet i en stekpanna. Efterstek filén i 10-15 minuter på svag värme under lock. Den ska vara röd i mitten. Låt filén vila i 5 minuter innan den skärs upp i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en rad ovanpå potatisen.

3. Rör ihop smöret med vitlöken och persiljan. Bred ut det över köttet. Hit kan rätten förberedas i förväg.

4. Sätt in fatet i ugnen i 250° i ca 5 minuter eller tills allt blivit genomvarmt och smöret har smält. Garnera med persilja och servera genast med en sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N