Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Järpar med Vitlök och Örter

Järpar med Vitlök och Örter 20 st.


Ingredienser:

2 skivor vitt formbröd
¾ dl mjölk
1 ägg
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor, pressade
½ dl persilja, hackad
1 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 tsk oregano
1 msk osötad fransk senap
1 msk kalvfond
2 tsk soja
2 krm salt


Gör så här:

1. Skär bort kanterna på brödet och smula det i en bunke. Häll över mjölken och låt det svälla i ca 10 minuter.

2. Tillsätt ägg, färs, salt, peppar, vitlök och persilja. Blanda till en smidig smet. Forma till 20 järpar. Stek dem runt om i matfettet i en stekpanna på medelvärme. Lägg dem på ett ugnsfat och håll dem varma i ugnen medan du gör såsen.

3. Örtsås: vispa samman crème fraiche, vatten, vetemjöl, oregano, senap, fond och soja i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av.

4. Trä upp järparna på spett och servera med sås, pasta och tomater.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N