Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sandhamnskaka

SANDHAMNSKAKA

Vill man ta med kakan på utflykt, t ex i båten, kan man kanske först baka den hemma i köket och ta med den i sin form. Inkokta plommon och vispad grädde är goda tillbehör. Vi hade ingen sådan kaka när vi hyrde stuga på Blidö i Stockholms skärgård och en tidig morgon tog båten m/s Ternan af Söderöra till Sandhamn, men vi hade en härlig dag ändå och fick se en massa läckra, snobbiga segelbåtar under regattan. Dessutom åt vi en god lunch på Seglarrestaurangen!

1 kaka

300 g smör eller margarin
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g sötmandel


Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en 2-liters kakform.

Vispa margarin, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Klicka ned smeten i formen. Skiva mandeln litet grovt och strö den över. Grädda ca 45 minuter, litet under mitten i ugnen. Pröva med sticka.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N