Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Djungelbröd

DJUNGELBRÖD

Ingredienserna till den här kakan tar inte lång stund att röra ihop. Skär kakan i rutor och du har snabbt 20 goda mumsbitar.

Ca 20 kakor

1 ½ dl osaltade jordnötter
225 g mjukt smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
200 g mörk choklad

Tips:
Det går bra att använda salta jordnötter
när man ska baka de här kakorna om man
först sköljer bort saltet.


Lägg nötterna i en mixer eller matberedare och finfördela eller hacka dem fint. Rör matfett och socker poröst och tillsätt äggen. Blanda ned nötter, mjöl och vaniljsocker. Bred ut smeten i en smord, ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter eller tills den är gräddad.

Hacka chokladen och fördela den på den varma kakan. Ställ in kakan ett par minuter i ugnen igen och låt chokladen smälta. Bred ut den så att den täcker hela kakan och låt den sedan stelna. Skär kakan i 20 rutor och servera den.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N