Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Apelsintårta med bär

APELSINTÅRTA MED BÄR

5 – 6 portioner

Deg:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
50 g smör eller margarin, skivat
1 ½ msk kallt vatten

Fyllning:
2 ägg
2 dl florsocker
saft av 2 apelsiner
1 citron
50 g smält smör eller margarin

Arbeta samman mjöl, socker och matfett. Blanda i vattnet, arbeta ihop degen och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. Kavla därefter ut den tunt och lägg den i en rund pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på pajformens kant. Låt pajskalet stå 15 minuter innan det gräddas i 200° ca 15 minuter.

Vispa äggen till fyllningen lätt och blanda med siktat florsocker, apelsinsaft och smält matfett. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 12 – 15 minuter.

Servera tårtan med färska eller frysta bär och vispad grädde.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N