Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Annorlunda jordgubbstårta

ANNORLUNDA JORDGUBBSTÅRTA

Denna tårta är en variant av cheesecake, en välkänd läckerhet. Garnera den med jordgubbar eller någon annan färsk frukt, t ex kiwi.

1 tårta = 10 – 12 bitar

2 ½ dl gräddmjölk
60 g smör eller margarin
4 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ krm salt

Fyllning:
450 g Philadelphia Cream Cheese,
rumstempererad
drygt 1 dl florsocker
5 dl vispad grädde
1 l färska skivade jordgubbar

Koka upp gräddmjölken och tillsätt matfettet. Låt blandningen svalna.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ned det i äggsmeten och tillsätt gräddmjölken. Rör om. Häll smeten i en smord, bröad form, helst med löstagbar botten. Grädda i 175° 55 – 60 minuter eller tills kakan är färdig. Låt kakan kallna och ta bort formen. Dela kakan i 3 bottnar.

Fyllning: Vispa upp osten tills den är smidig. Vispa i florsockret och den vispade grädden och fortsätt vispa tills smeten är lätt och porös. Bred drygt hälften av krämen på bottnarna. Lägg på jordgubbarna – spara några till garnering. Bred resten av krämen över tårtan och runt om. Garnera med resten av jordgubbarna.

Bella




baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N