Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marängfruktkräm

MARÄNGFRUKTKRÄM

Den här desserten går snabbt och lätt att tillreda. Både vuxna och barn lär bli förtjusta i den goda marängfruktkrämen.

4 portioner

Ca 1 dl socker
1 msk maizena
5 dl mjölk
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 dl frukt i tärningar,
färsk välmogen eller konserverad

Garnering:
2 msk flagad mandel


Blanda ½ dl socker, maizena, mjölk och äggulor i en tjockbottnad gryta. Häll äggvitorna i en skål. Sjud krämen under kraftig vispning. Häll krämen i en skål och tillsätt vaniljsocker. Vispa krämen tills den svalnat.

Lägg frukten i en smord, ugnssäker form. Häll över krämen. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum. Tillsätt resten av sockret litet i taget under vispning. Bred ut äggmassan över krämen och strö över rostad, flagad mandel. Sätt in fatet mitt i ugnen, 200°, och grädda tills ytan fått litet färg, ca 5 minuter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N