Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Klappgröt

Jag är född 1964 och minns med glädje den här efterrätten, som vi ofta fick på dagis och fritids. Serveras den nu för tiden? Om inte borde det bli ändring, tycker jag! En enkel, billig och god dessert eller mellis.

KLAPPGRÖT

4 portioner

1 l vatten
1 ½ dl mannagryn
1 ½ dl sylt, t ex lingon eller svarta vinbär
eller 2 – 2 ½ dl saft


Koka upp vattnet, vispa i grynen och sjud på svag värme 5 – 6 minuter. Tillsätt sylt eller saft och koka upp på nytt. Häll upp gröten i en stor skål och vispa den kall och pösig. Servera med gräddmjölk.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N