Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling med kokos och persikor(4 port)

Kyckling med kokos och persikor(4 port)

3 dl basmatiris
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1-2 krm kajennpeppar
4 persikor eller nektariner
2 purjolökar
1 burk lättkokosmjölk (400 ml) eller 1 burk vanlig burk kokosmjölk (200 g) och 2 dl vatten
1 msk soja
Tillbehör
sockerärter

Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 2 cm tjocka. Stek filéerna i oljan ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och kajennpeppar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt persikor och purjo fräsa med kycklingen någon minut. Häll över kokosmjölken blandad med soja och låt puttra utan lock ca 5 minuter. Servera kycklingen med sås, frukt och grönt, ris och sockerärter.


För alla: Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.
Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta för mer hetta på rätten.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N