Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mandelkubb (ca 30st)

Mandelkubb (ca 30st)

150 g margarin
2 dl socker.
2 dl mjölk
12 droppar bittermandelolja
3 tsk hjorthornssalt
ca 1 l vetmjöl

Pensling:
¼ dl grädde
3 msk pärlsocker

Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt mjölk och bittermandelolja.
Blanda mjöl och hjorthornssalt och arbeta in det i degen. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en ca 3 cm tjock längd. Platta till längden något och skär den i 15 bitar. Pensla bitarna med grädde och doppa dem i pärlsocker. Lägg dem på smord plåt. Baka gärna en provkaka., flyter kubben ut för mycket, tillsätt mer mjöl. Grädda mandelkubbarna i mitten av ugnen i 200° ca 10 min. Låt dem kallna på galler. De är mycket hållbara men går också bra att frysa



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N