Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bräckt lax med spenat- och fetaostmuffins

Bräckt lax med spenat- och fetaostmuffins

Muffinsen kan gräddas i muffinsplåt eller i väl smorda cocotteformar av porslin. Gräddningstiden blir något längre i porslinsformar. Stora muffinsformar i papper kan också användas, men de måste också smörjas.

Det här behövs till 4 pers:
ca 75 g färsk rensad spenat
1 stor röd lök
2 + 1 msk olivolja
1 krm nymald peppar
100 g fetaost
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl gräddfil
2 cocktailtomater

Citronsås:
finrivet skal av 1 citron (1-2 tsk)
2 dl gräddfil
1 tsk citronsaft
1 krm salt
1/2 krm nymald peppar
1/2 dl finhackad gräslök

Lax:
ca 500 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt
1/2 krm nymald vitpeppar

Tillbehör: blandade salladssorter fuktade med olivolja och
pressad citron


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200° och smörj 4 formar väl.
2. Grovhacka spenaten.
3. Halvera och skär 4 tunna klyftor av löken. Finhacka resten.
Fräs hackad lök och spenat i 2 msk olivolja en kort stund. Peppra.
4. Tärna fetaosten.
5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ägget, tillsätt
gräddfil och 1 msk olivolja och rör ner i mjölet. Tillsätt 3/4 av osten.
6. Häll smeten i formarna och tryck ner lökklyftorna, halverade
tomater och resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen
ca 30 minuter, eventuellt några minuter längre i porslinsformar.
7. Blanda samman ingredienserna till såsen.
8. Skär laxen i centimetertjocka skivor rakt över. Salta och peppra.
Stek dem hastigt i het stekpanna.

Källa:AoM År: 2000, nummer/sida: 5/32



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N