Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mandelgifflar

Mandelgifflar

50 gr jäst
2 dl kall mjölk
1 dl flytande margarin eller 100 gr smält avsvalnat margarin eller smör
½ dl strösocker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gr mandelmassa

Pensling och garnering:
Vispat ägg
Mandelspån

Smula ned jästen i en bunke och blanda med mjölken tills all jäst lösts upp. Blanda i margarin/smör, socker och ägg. Blanda i det mesta av mjölet till en slät deg, knåda degen och dela den i 3 delar. Forma och kavla delarna till runda kakor som sedan delas i 8 trianglar. Riv mandelmassan och fördela den på varje triangel. Rulla ihop till gifflar och låt dem jäsa i 30 min. Pensla med vispat ägg och strö på mandel. Grädda ca 8 min i 225°.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N