Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

VÄSTERBOTTENSLAX MED LJUMMEN POTATISSALLAD & ROMSÅS

VÄSTERBOTTENSLAX MED LJUMMEN POTATISSALLAD & ROMSÅS

600 gram laxfilé; skinn-och benfri
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2-3 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
125 gram västerbottensost; finriven
1 msk smör; till stekning

- POTATISSALLAD-

600 g färskpotatis
200 g färsk grön sparris
200 g sockerärter
1 msk smör
1 dl hackad dill
1/2 tsk salt

-ROMSÅS-
2 dl gräddfil
100 g löj- eller sikrom
1 dl gräslök; fint skuren
1 krm salt
1/2 krm nymald peppar

Du behöver inte ugn utan laxen kan också steka färdigt i pannan på
svag värme.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Borsta och skrapa potatisen väl. Koka den i
lättsaltat vatten 15-20 min. Slå av vattnet. Skär av det nedersta på
sparrisen och skär i bitar om de är stora. Koka sparrisen
ca 2-3 min och sockerärterna ca 1 min. Spola av grönsakerna i
kallt vatten. Förbered under tiden sås och lax.
2. Sås: Blanda gräddfil, rom och gräslök. Smaka av med salt och
peppar.
3. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra och vänd bitarna runt
om i vetemjöl, sedan i ägg och sist riven ost. Hetta upp smör i en
panna med släpplättbeläggning och stek laxen ca 2 min på medel-
stark värme på båda sidor. Hit kan förberedas.
4. Sätt in laxen i 200°, 3-5 min tills den känns färdig och är nästan
helt genomstekt. Tiden beror på hur tjock laxen är och om den är
nystekt eller har kallnat.
5. Dela potatisen i mindre bitar och slunga den varm i smör till-
sammans med sockerärter och sparris. Tillsätt dillen och
smaka av med salt.
6. Lägg upp och servera på varma tallrikar.
4 pers:



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N