Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

BRÄCKT HÄLLEFLUNDRA MED PAPRIKASÅS

BRÄCKT HÄLLEFLUNDRA MED PAPRIKASÅS
En miljon menyer

800 gram hälleflundra; i skivor
1 tesked salt
peppar
vetemjöl
2 matsked smör
--- SÅS ---
2 stycken röda paprikor
2 stycken schalottenlök
2 deciliter vispgrädde
0,5 deciliter vitt vin
salt
cayennepeppar
- -- TILL GARNERING -- -
röd paprika
grön paprika
gul paprika
--- TILLBEHÖR ---
pressad potatis; eller
ris
Börja med såsen. Dela paprikafrukterna på längden och tag bort kärnorna.
Skär dem i tunna skivor. Skiva löken.
Koka upp grädden, lägg i paprika och lök och låt koka i 15-20 minuter tills
paprikan är mjuk. Kör såsen i mixer eller i food processor. Häll tillbaka
såsen i kastrullen, tillsätt vinet och smaka av med salt och cayennepeppar.
Håll såen varm.
Dela fisken i lämpliga portionsbitar om skivorna är mycket stora, tag bort
skinn och ben. Krydda med salt och peppar och vänd bitarna i vetemjöl.
Bryn smöret i en stekpanna och stek fisken på båda sidor på ej för stark
värme.
Lägg upp fisken på varmt serveringsfat och garnera med fina
paprikastrimlor, röda, gula, gröna, som frästs hastigt i lite olja eller
smör. Servera såsen i en separat skål. Eller fördela såsen på fyra
tallrikar och lägg fiskskivorna ovanpå.
Variation:
Paprikasåsen är också god till andra sorters fisk.



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N