Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Butterbullar (ca 40 st)

Butterbullar (ca 40 st)

50g Jäst
4dl Mjölk
125g Smör; rumsvarmt
1dl Vit baksirap
1/2tsk Salt
1tsk Nystött kardemumma
12dl Vetemjöl; ungefär

Fyllning:
100g Smör
3/4dl Socker
1dl Russin
1paket Kakfyllning; ā 50 g
1 1/2dl Vaniljkräm

Pensling och garnering:
Ägg
Pärlsocker
Flagad sötmandel

Smula ner jästen i en degbunke och häll på den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner matfett och tillsätt sirap, salt och kardemumma. Rör om. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt degen vila under bakduk i bunken ca 30 min. Gör fyllningen medan degen vilar. Blanda samman socker och matfett till en slät massa. Gör även vaniljkrämen enligt recept på förpackningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar (till 40 bullar). Kavla ut dessa rektangulära och bred på smörfyllningen i ett jämnt lager. Bred ut vaniljkrämen i en sträng överst på degplattorna.
Strö över kakfyllningen och russinen. Rulla samman. Skär upp degrullarna i skivor oh lägg i bakformar. Ställ bullarna att jäsa i ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda bullarna i 10-12 min.

Källa: Allers 8/97

Receptet är från http://www.oxnehaga.se



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N