Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Festpaj för flera

8-10 portioner
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
200 g Svenskt Smör
4 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g fryst broccoli
250 g rökt skinka
1 burk champinjoner, 425 g
1 dl hackad purjolök
2-3 pressad vitlök (går lika bra utan oxå)
1 msk Svenskt Smör
8 ägg
8 dl Mjölk
400 g riven Västerbottensost
3 msk chilisås
salt och svartpeppar

Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30x40 cm. Nagga och förgrädda i 200° i 10 min.

Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör några minuter. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, purjon, champinjonerna i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över. Grädda i 200°, ca 40 min. gott med en sallad och ett glas



Tinaz
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N