Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lovisas kanelbullar (ca 45 st)

Lovisas kanelbullar ca 45 stycken

150 g smör eller margarin
5 dl mjlök
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Strösocker
2 tsk mald kardemumma
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör eller margarin
1 dl Strösocker
3 msk kanel

Pensling
Ägg

Garnering
Pärlsocker

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet. Tillsätt saltet, sockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter, Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 min. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 min. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler under.

~Jättegoda bullar, Lycka Till~



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N